Teambuilding: leren door doen

Mensen maken het verschil. Zonder succesvolle samenwerking geen succesvolle organisatie. En dat begint bij je betrokken voelen en je willen verbinden aan gezamenlijke de doelen. En dat vraagt heldere communicatie over de koers, empathie voor ieders persoonlijke verhaal en waardering voor geleverde inzet.

Mensen zijn verschillend en elk teamlid levert op eigenwijze een bijdrage aan het succes van de organisatie. In de workshops ervaren deelnemers spelenderwijs hoe belangrijk ieders talent en persoonlijke stijl is voor een succesvol team.

Teamwork

Elke workshop is daarom anders. Wat altijd terugkomt is teamwork. Er zijn verschillende werkvormen die hoofd, hart en handen verbinden. En bij uitstek laten ervaren wat samenwerken is én hoe dat in jouw team gaat. Soms eenvoudig gemakkelijk, dan weer stuitend moeizaam. Wat kun je alleen en waar is afstemming voor nodig? De samenwerkingsopdrachten spiegelen onverwacht de alledaagse werkelijkheid.

Het Zonnestralenspel is een belangrijke werkvorm in de workshop. Wat je met leerlingen en feestgangers kunt doen, leent zich ook voor een team collega’s. Het spel wordt het verhaal van de teamleden. Op een speelse manier beleeft ieder het draagvlak voor zijn of haar bijdrage aan de samenwerkingsdoelen.

De zon in het spel toont durf, concentratie en evenwichtsgevoel. De zonnestralendragers tonen draagkracht, beheersing en afstemming. Op een bijzondere manier leren de deelnemers elkaar beter kennen. Het gaat over talent en durf, over stress en evenwicht, en over spanning en vertrouwen. En ook over succes en mislukking. Empathisch luisteren en afstemmen maakt van een mislukking een individueel succes. En daarmee ook het succes voor de groep.

Een teambuilding met het zonnestralenspel werkt goed met een groepsgrootte van 16 tot 33 deelnemers, die tenminste een dagdeel samen willen werken. De training plaatst ieders individuele kwaliteiten centraal en maakt deze zichtbaar binnen de context van de organisatie. Bij de voorbereiding maken we de de training op maat van lopende thema´s. Alle trainingen zijn vrijgesteld van BTW vanwege de erkenning door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).

Meer weten? Neem contact met ons op?