Sportief samenwerkingsspel op school

Eindelijk weer samen in school na tijden online of hybride onderwijs? Op zoek naar een activerend samenwerkingsspel dat je klas of groep weer samenbrengt?

Speel het spel met jouw groep als klassenleraar, mentor of gymdocent. Of kies voor een ervaren freelance docent, die op je school het Zonnestralenspel begeleidt.

In het Zonnestralenspel staat beurtelings een leerling in het zonnetje. Hij staat in het midden van het spel. De andere leerlingen houden de 32 touwen vast die verbonden zijn met het platform of de ring in het midden van het spel.

Voor groepen van 17 tot 33 deelnemers. Dit verrassende spel kan je zowel binnen als buiten spelen. Kinderen en leerlingen spelen met hun durf en evenwicht. Wie durft als eerste in het midden van de groep te staan en zijn evenwichtskunsten te tonen? En kun je rekenen op je klasgenoten die je helpen evenwicht te behouden. Het gaat over vertrouwen in jezelf en in je klasgenoten. En het samen vieren van succes.

Daar is teamwork voor nodig. En durf – de zon laat zich letterlijk van alle kanten zien. Maar ook evenwicht – want je wilt wel staande blijven. Hoe minder deelnemers, hoe zwaarder het zal zijn om de zon omhoog te laten klimmen. Hoe hoger de zon klimt, hoe meer trekkracht er van de deelnemers nodig is.

Zonder teamwork geen succes. Een lesuur is zo gevuld. Voor basisschoolkinderen biedt het zonnestralenspel met platform meer stabiliteit. Hoe pak je het aan?

Voor leerlingen op de middelbare school is het spel met stalen ring uitdagender. Wat te doen?

Het spel kan elke docent zelfstandig inzetten. Ondersteuning door een begeleider van buiten is ook mogelijk.

Bekijk de productspecificaties en bestel direct online