Zonnestralenspel

Durf – Evenwicht – Vertrouwen

Het Zonnestralenspel speel je met 17 tot 33 deelnemers. Durf, evenwicht en vertrouwen in elkaar én in jezelf staan centraal in dit samenwerkingsspel. Je kan het spel zowel binnen als buiten spelen. Op school, tijdens een feest of bij teambuilding.

Met leerlingen

In het onderwijs en bij groepswerk komt het Zonnestralenspel het best tot zijn recht. Het spel kan bovendien een creatief onderdeel zijn bij de werving van leerlingen op open dagen.

Er zijn drie varianten ontwikkeld. De twee varianten met een platform in het midden zijn meer geschikt voor leerlingen in de basisschool

De ringvariant is dynamischer en gebruiken docenten op de middelbare school.

Met collega’s uit je team

Daagt de buitenwereld jouw team uit tot stellingname? Heeft de tijdgeest jouw team geïnspireerd het anders aan te pakken? Is er voldoende begrip en waardering voor ieders rol en stijl in het veranderingsproces? Wil je je betrokken (blijven) voelen en gestimuleerd weten door je collega’s? Klik op een van de foto’s voor een scherper en groter beeld.


Dan kan een workshop teambuilding een stimulerende eye-opener zijn. Mensen zijn verschillend en elk teamlid levert op eigenwijze een bijdrage aan het succes van de organisatie. In workshops ervaren deelnemers spelenderwijs hoe belangrijk ieders talent en persoonlijke stijl is voor een succesvol team. Door de inzet van activerende en verrassende spelvormen, waaronder het Zonnestralenspel, leren de deelnemers elkaar beter kennen. Met als resultaat meer oog en waardering voor ieders eigenwijze bijdrage aan het geheel.

Met feestgangers of evenementbezoekers

Op feesten en partijen brengt het spel een verrassende gezamenlijke activiteit waarbij de feestgangers de feestgevers in het zonnetje zetten. Verwelkom je gasten met dit Zonnestralenspel en laat ze samen in actie komen. Ze komen op sportieve wijze in gesprek. Dat garandeert een goede stemming. Klik op een van de foto’s voor een scherper en groter beeld.

Zelf begeleiden en spel kopen

Maar je kunt ook heel goed het zonnestralenspel zelf inzetten. Voor de begeleiders zit in de opbergbox een handleiding met praktische tips. Deze gaan over de voorbereiding en instructie bij de uitvoering van het spel. Omdat elk spel zo’n 100 meter touw bevat is een slim op- en afrolsysteem ontworpen met houten haspels en enkele elastieken, zodat het klaarleggen of opruimen niet meer dan 5 tot 10 minuten tijd vraagt. In de geplastificeerde handleiding staat dit met foto’s toegelicht.

Elk spel wordt met grote aandacht in eigen werkplaats in Groningen gemaakt. Zagen, boren, schuren, lakken, touwen knopen. Alle materialen zijn van hoge kwaliteit. Klik hieronder op een van de spellen of ga naar de webwinkel en je vindt er een uitgebreide beschrijving van iedere variant.

Bekijk de productspecificaties en bestel direct online